Udstationering til STRIKFORNATO i Portugal [Denmark]


 

Er du en erfaren officer med et godt kendskab til maritime operationer og Integrated Air and Missile Defence (IAMD)? Har du mod på en udstationering til Portugal? Kan du arbejde selvstændigt som eneste danske repræsentant i et internationalt militært hovedkvarter? Så kan stillingen som stabsofficer ved Headquarters Naval Striking and Support Forces NATO (HQ STRIKFORNATO) i Oeiras uden for Lissabon, være noget for dig.

Om os

STRIKFORNATO et deployerbart værnsfælles hovedkvarter, som planlægger og gennemfører maritime operationer og øvelser. STRIKFORNATO refererer direkte til SACEUR og har kommando over nogle af verdens mest avancerede militærteknologier. Hovedkvarteret integrerer samtlige af NATO alliancens Carrier Strike Groups (CSG’s) og Amphibious Task Groups (ATG’s) i de militære operationer og øvelser.

STRIKFORNATO er en ”Memorandum of Understanding” (MoU) organisation pt. bestående af 15 nationer, hvor US er ”lead nation”. Chefen er en tre-stjernet amerikansk admiral, som til dagligt også er chef for US 6th Fleet med hovedkvarter i Napoli.

STRIKFORNATO har fokus på det operative niveau og planlægger/eksekverer NATO øvelser, aktiviteter og operationer som eksempelvis Formidable Shield, Baltops og Neptune serierne samt deltager i NATO’s programmer som STEADFAST, STAR og TRIDENT serierne. Hovedkvarteret er deployerbart og kan med kort varsel operere fra en maritim kommandoplatform. STRIKFORNATO leverer effekter og bidrager i samarbejde med blandt andet AIRCOM til alliancens samlede planer.

Danmark udvikler kontinuerligt den nationale IAMD arkitektur i rammen af NATOs IAMD koncept, hvorfor viden fra STRIKFORNATO er essentielt for et velfungerende moderne nationalt IAMD. Herudover bidrager stabsofficeren ved STRIKFORNATO til at fastholde Danmark som en relevant samarbejdspartner i IAMD regi.

Hjemlig faglig forankring af stillingen vil være ved Operationsstabens Operativ Policysektion (J5P), men du vil have snitflader bredt i Forsvarskommandoen afhængig af de igangværende opgaver. Herudover er der lejlighedsvis og opgavebestemt direkte kontakt mellem dig og relevante danske interessenter i relation til indsættelse og øvelser med danske maritime enheder under STRIKFORNATO. I forhold til praktiske forhold under udstationeringen vil du referere til Danmarks National Military Representative i SHAPE, som vil være din Senior National Officer.

Om stillingen
I stillingen som stabsofficer ved STRIKFORNATO indgår du i et mindre internationalt team, der planlægger, udvikler og udfører aktiviteter relateret til STRIKFORNATO CONOPS med fokus på den langsigtede IAMD/BMD planlægning. Teamets primære rolle er at fastholde og udvikle STRIKFORNATO’s operative koncept og integration. Stillingen er placeret i deres J5.

Du vil skulle deltage i forskellige konferencer og arbejdsgrupper, briefe på alle niveauer samt på sigt, kunne fungere som forbindelsesofficer fra det taktiske til det strategiske niveau, typisk i SHAPE, de tre Joint Force Commands samt MARCOM.

Du vil skulle støtte udvikling/planlægning og gennemførelse af øvelsesscenarier og operationer som STRIKFORNATO er involveret i. Her vil du blandt andet virke som IAMD/BMD ekspert og bidrage til organisationens støtte til AIRCOM IAMD/BMD mission.

Du vil som eneste dansker i hovedkvarteret være Senior National Representative (SNR), hvor du også vil skulle tage stilling til emner ud fra en national dansk tilgang til STRIKFORNATO i samarbejde med hjemlig faglig forankring (Operationsstabens J5P).

Stillingen omfatter pt. en række konkrete opgaver:
  • Sagsbehandling på operativt og strategisk niveau, hvor du producerer oplæg til godkendelse på 2- og 3-stjernet niveau.
  • Deltagelse i STRIKFORNATO planlægningsprocesser (future plans), boards, arbejdsgrupper relateret til NATO strategiske planer samt løbende bidrage til udvikling af STRIKFORNATO CONEMP/CONOPS.
  • Udarbejde briefinger og præsentationer om maritime operationer/øvelser eksekveret af STRIKFORNATO med fokus på IAMD/BMD emner.
  • I samarbejde med STRIKFORNATO J3 IAMD branch bistå/rådgive resten af staben som J5 IAMD/BMD SME.
  • Bidrage til at udvikle planer og policy for STRIKFORNATO.
  • Deltage som medlem af STRIKFORNATO ”Combined Joint Battle Staff”.
  • Bidrage til ”Crisis Response Planning/Measures” til støtte for en given operation.
  • Løbende koordinering med Operationsstaben omkring aktiviteter i STRIKFORNATO, der har relevans for Danmark.
  • Deltage i danske IAMD fora, hvor du bidrager med genereret viden fra STRIKFORNATO til udvikling af den fremtidige danske IAMD arkitektur.

Dit faste tjenestested vil være ved STRIKFORNATO HQ i Oeiras, Portugal. Der påregnes en del rejseaktivitet for deltagelse i internationale fora samt lejlighedsvis deltagelse i aktiviteter, operationer og øvelser til lands og til søs. Principielt vil det kunne være op til 100 dage om året, men der skal være balance i forhold til afvikling og tjenesteplanlægning inden for et helt kalenderår, hvor danske regler og bestemmelser overholdes. Dette medfører skærpet fokus på egen administration af arbejdstid og deltagelse i diverse aktiviteter.

Stillingens indhold kan ændre sig over tid grundet organisationens kontinuerlige tilpasning.
Om dig

Du er orlogskaptajn (alternativt major) og har gennemført Master i Militære Studier, videreuddannelsestrin II for ledere (VUT II/L) eller en tilsvarende uddannelse. Du vil få tillagt midlertidig grad som kommandørkaptajn (alternativt oberstløjtnant) under udstationeringen. Stillingen er i STRIKFORNATO markeret med ”Navy”, men har du den rigtige baggrund og faglige kvalifikationer, så vil vi ud fra den konkrete ansøgning kigge bredere end kun Søværnet; stillingen er derfor slået op som værnsfælles.

Du har solid operativ erfaring, gerne fra sejlende tjeneste. Det er ønskeligt, at du har erfaring fra operative planlægningsstillinger og kendskab til NATOs struktur og operationer. Din rolle i fm. STRIKFORNATO indsættelse og planlægning vil være på det operative niveau, hvorfor erfaring med NATO operative planlægningsproces vil være en fordel.

Du forventes at have et fornuftigt indblik i maritime operationer og IAMD. Et indblik i de taktiske og tekniske udfordringer, der er både nationalt og i NATO regi, i forhold til interoperabilitet i relation til IAMD vil være en fordel. Du skal også kunne se ind i fremtidige muligheder for, at Danmark kan udvikle samarbejdet generelt i et NATO perspektiv, men også i et transatlantisk perspektiv med bl.a. US 2nd og 6th Fleet.

Det er ønskeligt, hvis du kan være til rådighed for eventuelle kurser inden tiltrædelse i stillingen med henblik på at kunne udbygge kompetencer indenfor IAMD og missilforsvar.

Du er proaktiv og trives i et omskifteligt miljø. Du kan begå dig internationalt både fagligt og socialt. Du forventes at kunne arbejde selvstændigt og formå at følge dine opgaver helt til dørs. Du skal kunne repræsentere Danmark internationalt og have passende helhedssyn, gerne funderet i stabserfaring på operativt/strategisk niveau. Du kan formulere dig i skrift og tale på såvel engelsk som dansk.

Ansættelsesvilkår
Stillingen besættes efter protokollat af 23. maj 2019 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.

Stillingen er indplaceret i løngruppe 5 som omfatter majorer og orlogskaptajner. Hvis du allerede er ansat som tjenestemand i Forsvaret, kan du vælge at bibeholde denne ansættelsesform. Du vil da fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Hovedorganisationen af Officerer i Danmark og Forsvarets Personeltjeneste om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte officerer i Forsvaret.

Du vil blive udstationeret under udetillægsordningen, det vil sige, at du bl.a. får betalt dine flytte- og boligudgifter. Du modtager desuden et skattefrit udetillæg og i et vist omfang vil udgifter til dine børns skolegang, svarende til det danske skolesystem inkl. ungdomsuddannelser, blive dækket. På forsvarets HR-portal på nettet under ”international” kan du læse mere om udetillægsordningen, se også FPSBST 566-2.

Forud for tiltrædelse skal du opfylde flg. forudsætninger:
  • Bestået forsvarets fysiske basiskrav.
  • Være helbredsvurderet "Egnet uden begrænsninger"(helbred og tænder).
  • Bestået sprogtest i engelsk til SLP 3-3-3-3 ved Forsvarsakademiet.
  • Sikkerhedsgodkendt til NATO SECRET.

Fælles for alle forudsætninger er, at de skal kunne opretholdes under hele ansættelsesforløbet.

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chefen for Operativ Policysektion (J5P), kommandørkaptajn Brian Ottesen på telefon 728 40508 eller mail FKO-O-CHJ5P@mil.dk eller den nuværende stillingshaver, orlogskaptajn Stefan Thomsen på telefon +45 2272 0233 eller Stefan.Thomsen@sfn.nato.int. Oplysninger om løn - og ansættelsesvilkår mv. kan fås ved henvendelse til Forsvarsministeriets Personalestyrelse, HR-konsulent Palle Hvirvelkær på tlf.: 7281 9680.

Stillingen er ledig til besættelse pr. 1. juli 2024 for en treårig periode med mulighed for forlængelse.

Ansøgningsfristen er den 30. november 2023 og vi forventer at holde samtaler kort herefter. Hvis den rigtige ansøger søger stillingen tidligt, så vil vi tillade os at afholde samtaler løbende og før ansøgningsfristen.

Vi beder dig om at søge stillingen via linket og vedhæfte din ansøgning, CV og seneste bedømmelse som PDF-filer.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.


Læs mere om Forsvaret som arbejdsplads på www.Forsvaret.dk

GENEREL INFORMATION


Tjenestested

Udlandet

Geografi

Udlandet

Organisation/Værn

Værnsfælles

Funktionsniveau

M331 Løngruppe 5 Major/orlogskaptajn

Ansøgningsfrist

30.11.2023

Indrykningsdato
13.11.2023

$ads={2}


 

.

$ads={1}

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Sponsored Ads

نموذج الاتصال